Tulevat ja menneet tapahtumat

Juhla vanhain perinteiden - Vanajan Laulun joulukonsertti

Vanajan Laulun perinteinen joulukonsertti pidetään tänä vuonna tiistaina 19.12. klo 19.00 Hämeenlinnan kirkossa.
Konsertin sävelin kuoro haluaa luoda kuulijoilleen tunnelmallisen hetken joulun odotuksen keskelle. 
Kuoro myös juhlistaa 100-vuotiasta Suomea konsertin suomalaisesta joulumusiikista koostuvan ohjelmiston muodossa. Konsertissa kuullaan joulumusiikkia Piae Cantiones -sävelmistä ja kansanmusiikista tutuimpien ja rakkaimpien sävelten kautta uudempiin joululauluihin ja sovituksiin.
Kuoroa johtaa Johanna Laukkanen. Käsiohjelma 15€.

Tervetuloa joulun tunnelmaan!

julkaistu 29.11.2017Per Musicam ad Astra 2017

Vanajan Laulu osallistuu Torunissa, Puolassa, järjestettävään kansainväliseen kuorokilpailuun 25.- 29.6. Per Musicam ad Astra- kilpailu järjestetään tänä vuonna viidettä kertaa. Vanajan Laulu lähtee kilpailemaan Kansanlaulu- ja sekakuorosarjaan.

julkaistu 06.06.2017Lähtökuopissa -yhteiskonsertti

Tiistaina 23.5.2017 klo 18:30 Lyseon Janne -salissa

Kolme hämeenlinnalaista, Vanajaveden opiston alaisuudessa toimivaa ryhmää suuntaa kesällä kisamaan ulkomaille. Vanajan Laulu, 40-henkinen sekakuoro matkaa kesäkuun lopussa Puolan Toruniin Per Musicam ad astra -kuorokilpailuun, jossa se kisaa sekakuoro- ja folklore-sarjoissa. Kamarikuoro VOKaali sekä vokaaliyhtye Voci Amorosi lähtevät heinäkuussa Euroopan kuorokisoihin Riikaan, Latviaan. Molemmat ryhmät kisaavat sekakuoro- ja kirkkomusiikkisarjoissa.

Konsertissa kuullaan kaikkien ryhmien molemmat kisaohjelmat. Voci Amorosin ohjelmat koostuvat renessanssimusiikista ja uudemmasta suomalaisesta vokaalimusiikista. VOKaalin kisaohjelmat ovat monipuolinen kattaus vokaalimusiikkia eri aikakausilta. Vanajan Laulun ohjelmissa pääosassa on suomalainen kansanmusiikkihenkinen kuoromusiikki.

Konsertin väliajalla on kahvitus. Liput konserttiin ovat 15/10 euroa ja niitä voi ostaa etukäteen kuorolaisilta sekä ennen konserttia ovelta.

julkaistu 07.05.2017Mitä kuuluu Betlehem? Vanajan Laulun joulukonsertti

Vanajan Laulun perinteinen joulukonsertti pidetään tunnelmallisessa Hämeenlinnan kirkossa maanantaina 5.12. klo 19. Konsertissa kuullaan niin iloista kuin hartaampaakin perinteistä joulumusiikkia. Mausteena ohjelmassa myös slaavilaisia sävyjä mm. Rahmaninovilta ja Pärtiltä. Konsertin johtaa Johanna Laukkanen.

Liput 15€ / 10€(eläkeläiset, opiskelijat, koululaiset)

Konserttiin saa lippuja ennakkoon kuorolaisilta sekä Aulangon Apteekista ( Viipurintie 34) ja Suutari Sepon liikkeestä (Palokunnankatu 12).

Tervetuloa joulun tunnelmaan!

julkaistu 14.11.2016Vanajan Laulun & Tampereen Naislaulajien Yhteiskonsertti

Vanajan Laulu saa vieraakseen Tampereen naislaulajat perjantaina 7.10. pidettävään konserttiinsa. Konsertissa kuullaan molemmilta kuoroilta erikseen ja yhdessä monipuolinen kattaus kuoromusiikkia kansanmusiikista tämän päivän hitteihin. Tampereen naislaulajat on 25-henkinen kuoro, jonka  ohjelmisto sisältää perinteisiä ja uudempia suomalaisia naiskuorosävellyksiä, kansanlauluja, kevyempää musiikkia ja hengellisiä lauluja. Kuoro on panostanut erityisesti rikkaampaan kuoroilmaisuun ja vapaampaan lavaolemiseen.

Perjantaina 7.10.2016 klo 19 Lyseon Janne-salissa. Liput 15€/10€ ovelta.

julkaistu 25.09.2016Miksi laulan? - konsertti

Miksi laulan?

Vanajan Laulun kevätkonsertti Miksi laulan? koostuu musiikista ja runoista kolmelta eri aikakaudelta. Laulut ja niiden tekstit ovat suomalaista kansanperinnettä, kansallisromantiikan ajan teoksia sekä aikamme musiikkia ja runoutta. Aikakaudet sekoittuvat myös keskenään sanoitusten ja sovitusten kautta. Konsertissa kuullaan musiikkia mm. Sibeliukselta, Merikannolta ja Hectorilta sekä tekstejä muun muassa kantelettaresta ja Leinolta. Konsertin väliajalla on kahvitarjoilu ja taidearpajaiset Naisten pankin hyväksi.

Torstaina 28.4.2016 klo 19 Lyseon Janne-salissa. Liput 10€/5€

julkaistu 02.04.2016Lastenmusikaali Antero Vipuliini ja Taikatakki

Perjantaina 8.5. klo 18
Lauantaina 9.5. klo 14 ja 17
Lyseon Janne-sali,
Linnankatu 12-14, Hämeenlinna
 

Kolmas juhlavuoden tapahtuma on toukokuussa 2015 esitettävä lastenmusikaali Antero Vipuliini ja taikatakki. Sen sävellykset ovat Kari Kuparin käsialaa, teksteistä vastaa Ilpo Tiihonen ja sovituksista kuoronjohtaja Johanna Laukkanen. Laukkanen myös ohjaa teoksen näyttämölle.

Vanajan Laulu on 25-vuotisen historiansa aikana ollut mukana tai toteuttanut itse useita näyttämöteoksia (mm. Täällä Pohjantähden alla Hämeenlinnan kaupunginteatterissa ja viimeisimpänä Musikaalille! -produktio 2012) ja tästä syystä myös juhlavuoden ohjelmaan on valittu näyttämölle ohjattu musikaali.

julkaistu 08.05.2015Vanajan Laulun rakkaimmat joululaulut

Juhlavuoden toinen konsertti oli Vanajan Laulun rakkaimmat joululaulut, joka pidettiin lauantaina 20.12.2014 kello 18:00 Hämeenlinnan kirkossa.

Kuorolaiset olivat äänestäneet tähän konserttiin kuoron rakkaimmat joululaulut. Kuoron joulukonsertti on perinteisesti pidetty Hämeen Linnassa, mutta juhlavuoden kunniaksi konsertti oli siirretty kirkkoon.

julkaistu 20.12.20142014 World Choir Games - Riika

Vanajan Laulu osallistui vuoden 2014 Kuoro Olympialaisiin. Kotiin tuomisina oli kaksi Hopeista-diplomia.

julkaistu 07.06.2014Omasta kynästä -konsertti

Hämeenlinnalainen sekakuoro Vanajan Laulu juhlii 25-vuotista taivaltaan kolmen tapahtuman voimin. Juhlavuoden avasi Omasta kynästä -konsertti lauantaina 26.4. klo 18 Palokunnantalolla. Kaikki konsertin musiikki oli kuoron laulajien tai johtajan säveltämää, sanoittamaa tai sovittamaa, suurimman osan kohdalta useampaakin noista kerralla. Laulut siivittivät kuulijan kuoron historian eri vaiheisiin mm. levytyksiin, matkoihin, tv-kisaan ja musikaaliin.

Kuoron ohjelmiston kestosuosikeiksi ovat vuosien varrella vakiintuneet kuoron tenoreiden Kari Kuparin ja Jorma Kukkosen laulut, joita kuoro on myös levyttänyt kahden cd:n verran ja joiden pohjalta kuoro on toteuttanut erilaisia näyttämökokonaisuuksia. Kaksikon rinnalle on viime vuosina noussut muitankin sanoittajia ja säveltäjiä. Konsertissa kuultiin esim. ensiesitys Alisa Koskisen sävellyksestä kuoronjohtaja Johanna Laukkasen sovitamana sekä Marja-Leena Pesosen sanoitus yhteen kuoron lempijoululauluista.

julkaistu 26.04.2014Vanajan Laulun produktio Musikaalille!

Vanajan Laulun produktio Musikaalille esitettiin Lyseon Janne-salissa kahtena lauantaina 24.11. ja 1.12.2012. Musikaalille produktiossa kuultiin ja nähtiin otteita musikaaliklassikoiden helmistä vuosien varrelta.


 

julkaistu 24.11.2012SUOMEN PARAS KUORO 2011

Suomen paras kuoro TV2ssa keväällä 2011

Ensimmäisessä ohjelmassa la 19.2. esitellään kilpailuun osallistuvat kuorot.

Suorat lähetykset alkavat la 26.2. Ohjelma huipentuu la 16.4. järjestettävään finaaliin, jossa valitaan Suomen paras kuoro 2011.

julkaistu 16.04.2011